17 april 2016
12:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Bele Barkarby FF 2 - IF Brommapojkarna 3

Premiärmatchen i P11-5S var mot Bele Barkarby 2 på Strömvallen. Bele tog tag i spelet direkt men i 2:a minuten kommer Fille fri men skottet går utanför. Vi får inte låna bollen särskilt länge utan de rullar runt och vi får mest jaga. I 5:e minuten springer en av deras killar på djupet och får en passning där han ”i lugn och ro” kan vända upp och sätta 1-0 bakom Gurra. Där måste vi ha bättre koll på motståndarna. Matchen fortsätter på samma sätt och i 10:e minuten gör de 2-0 efter en riktig upprullning och 5 minuter senare sätter de dit 3-0. Vi kommer inte rätt i positionerna och försöker ”stöt-bryta” allt för många gånger vilket gör att de kan rulla ut oss. I halvlekens sista minut sätter de dit 4-0 bakom en skymd Gurra.
I paus pratar vi om att vi måste våga hålla i bollen och att inte gå bort oss på deras finter hela tiden och det gav lite resultat. I andra halvlek har vi bättre koll på dem och de har får inte lika mycket tid att rulla ut oss. I 4:e minuten får vi ett inkast långt upp på vänsterkanten. Adam kastar till Alvin som tar sig förbi en motståndare och trycker sig förbi en till och sätter dit 1-4 på ren vilja. Minuten senare får vi en hörna som tillslut studsar ut till Victor Y som drar till men bollen går precis utanför krysset. Matchen är nu betydligt jämnare än i första halvlek. Backarna jobbar bättre ihop och lyckas alltid få in en fot när Bele har ett skottläge. I 12:e minuten får de en hörna efter bra försvarsarbete av Sunkan. Bollen går till en av deras spelare som drar till men bollen går i ribban och sedan över. Där var det nära 5-1. Vi fortsätter att hålla spelet väl uppe och Victor for ytterligare en chans men även denna gång gick skottet strax utanför. Matchen slutar 4-1 och det var en rättvis seger för Bele.
Dock är vi nöjda med att vi lyckades vinna andra halvlek med 1-0 samt att spelarna lyssnade på oss i paus och gör en fin andra halvlek.
Matchen finns att titta på om man går in på www.sterikscupen.se och sedan går till webbTV. Där väljer man sport ”fotboll” och sedan ”S:t Eriks-cupen 2016”.